Kruidenzaden

Bieslook Chinese (Allium tuberosum)

Bieslook Chinese (Allium tuberosum)

Chinese bieslook (Chin Suan) heeft een grasachtig plat blad met mooie witte bloemen en heeft een milde knoflooksmaak waardoor het kan dienen als vervanger van knoflook. Dit look kan meegekookt worden in gerechten, wat met gewone bieslook niet kan. Zaaien …

basilicum (pot) Minette (Ocimumbasilicum)

basilicum (pot) Minette (Ocimumbasilicum)

De beste variëteit voor potcultuur. Bolvormige planten met klein, pikant geurend blad, onder handbereik op de vensterbank. Basilicum is vooral bekend als een heerlijk keukenkruid, maar heeft ook een medicinale functie. Zaaien onder glas, zaden niet bedekken, licht aandrukken en …

Lavas – Maggiplant – Maggikruid (Levisticum officinale)

Lavas – Maggiplant – Maggikruid (Levisticum officinale)

Lavas (Levisticum officinale), oftewel de Maggiplant, is een heerlijke kruid dat u in vele gerechten kunt verwerken. Plant uw Maggiplanten direct na aankoop op een beschutte plek in uw tuin. De plant verlangt zeer voedzame grond en heeft veel water …

Poleimunt Mentha pulegium

Poleimunt Mentha pulegium

s Zomers kan vers, diepgroen blad met een verfijnde muntsmaak worden geplukt. Lekker in salades, soepen, groente- en vleesgerechten. Van verse kan men een verfrissende thee zetten. Het is een heerlijk geurend kruid en heeft door z’n pepermuntachtige geur een …

Knip & Eet – basilicum

Knip & Eet – basilicum

Bij tuinkers kunnen de blaadjes en stengeltjes rauw gegeten worden. Zaaien kan het gehele jaar binnenshuis op potgrond of elk denkbaar materiaal dat schoon is en vocht vasthoudt. Zaai regelmatig kleine hoeveelheden, dan kan er telkens weer opnieuw vers worden …

Bieslook Grofbladig (Allium schoenoprasum) EKO

Bieslook Grofbladig (Allium schoenoprasum) EKO

Staro is een donkergroene, grofbladige bieslook met een zeer gezonde groei. Geschikt voor teelt onder glas, in vollegrond of in een pot binnenshuis. Ver voor de jaartelling gebruikte men al bieslook. Het blad is opgerold en hol. Het blad, maar …

basilicum Purple Ruffles (Ocimumbasilicum)

basilicum Purple Ruffles (Ocimumbasilicum)

Het grote blad is blauwachtig purper van kleur en zeer aromatisch van geur. Heel leuk samen in een pot met een grootbladige groene basilicum. Ook als spruitgroente zeer gewild. Einde seizoen paars bloeiend. Lekker in o.a. rijstgerechten en vanwege de …

Koriander (Coriandrum sativum)

Koriander (Coriandrum sativum)

Ook bekend als Cilantro, Coriandolo, Dhania, Ketumbar, want Koriander levert ons twee smaken. Het blad (Cilantro) heeft een zeer eigen, frisse peterselieachtige geur en is als kruid onmisbaar in Mexicaanse en Aziatische salades, soepen en vleesgerechten, terwijl het zaad (Coriander) …

Stevia of Honingplant

Stevia of Honingplant

Zaaien binnenshuis onder glas, niet te diep en even licht aandrukken. Niet teveel water geven i.v.m. de lastige en onregelmatige kiemkracht. Zodra hanteerbaar verplanten in potten of bakken. De blaadjes van Stevia zijn caloriearm en worden gebruikt als een natuurlijke …

basilicum Grove (Ocimumbasilicum)

basilicum Grove (Ocimumbasilicum)

Reeds meer dan duizend jaar is dit kruid erg populair bij de Grieken en Italianen. Basilicum is vooral een keukenkruid met een heerlijke pikante en kruidige geur, maar heeft ook een medicinale functie. Zaaien onder glas, zaden niet bedekken, licht …

Kruizemunt (Mentha spicata crispa)

s Zomers kan vers, diepgroen blad met een verfijnde muntsmaak worden geplukt. Lekker in salades, soepen, groente- en vleesgerechten. Van verse of gedroogde blaadjes kan men een verfrissende thee zetten. Het is een heerlijk geurend kruid en de bloemen trekken …

Dille Bouquet

Dille Bouquet

Volgens de bekende botanicus Dodonaeus kan het saedt den hick doen ophouden, alleen door sijnen reuck”. De plant heeft geveerd en breekbaar blad. De groengele schermvormige bloemen zijn zeer geliefd en schitteren in vele bloemstukken. Het vers gesneden blad ruikt …

Zuring Bloody dock (bloedzuring)

Zuring Bloody dock (bloedzuring)

Meerjarige plant. Prachtige saladekruid en spinazievervanger. Fijner van blad dan de groene zuring. Kan uitstekend rauw gegeten worden als een sla en bij het aanmaken heeft men nauwelijks azijn of citroensap nodig, omdat de blaadjes van zichzelf reeds iets zuur …

basilicum a foglia di lattuga

basilicum a foglia di lattuga

Veel gebruikt in de Italiaanse keuken; in pasta’s, op rijst- en tomatengerechten. Het heeft een sterke smaak en is zeer aromatisch. Maart tot juli zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat …